вівторок, 23 квітня 2019 р.

Тиждень початкової школи (день другий)


Вівторок, 23 квітня, зафарбувався у синій колір. У блакитні, сині, ультрамаринові шати вдяглися учні початкових класів. Тематика дня «Хто багато читає, той багато знає!» дозволила поговорити про глибинну красу водних просторів, про неперевершені чари синього неба, про важливість і розуміння цінності життя. Адже синій -  це колір повітря та легкої води. Він вважається кольором інтуїції та стимулює мислення. А як красиво він виглядає!

2-А клас

2-Б клас
В цей день  казка покликала до себе в гості першокласників. Вчителі Єгурнова О.М. і Васькова Л.В. провели цікаву мультимедійну вікторину для малечі «У дивосвіті казок» . Під час заходу команди 1-А та 1-Б класів розвивали мовленнєві здібності, уміння фантазувати, демонстрували свої знання українських народних казок, відгадували їх. За підсумками шести конкурсів перемогла Дружба!


Щоб заохотити дітей до читання,вперше вчителями проведено конкурс серед учнів 1-4 класів «Швидко – читач 2019»(по 2 учня з кожного класу). За результатами переможцями стали : Магу Лариса (1 – А кл.), Барилко Єлизавета (2 – Б кл.), Бабич Марія (3 кл.), Філіпенко Артем (4 кл.)
Для 2-А класу вчитель Усік Р.В. підготувала незвичайний урок з літературного читання- брейн-ринг «Сторінками прочитаних книг». Дві найерудованіші команди «Знайки» і «Розумники» упевнено демонстрували свої знання з різних розділів предмету.

Як добре вміти читати! Саме про це йшла мова на заході «Посвята в читачі». Учні 5 класу (класний керівник Конколович М.В.) разом із шкільним бібліотекарем Чугріною М.М. запросили першокласників на зустріч зі світом книг,читання, бібліотеки. П’ятикласники показали цікаву костюмовану виставу, де першачки зустрілися з королевою Книгою, Незнайком, Червоним Капелюшком, чистою та подряпаною Книгою. Наймолодші школярики уважно слухали, активно відповідали та отримали величезне задоволення! Наприкінці зустрічі старші товариші презентували молодшим пам’ятки користувачів бібліотекою.

А учні 3 класу (вчитель Шут О.І.) були запрошені на бібліотечний урок до міської бібліотеки. Бібліотекар Солдатенко О. розповіла дітям багато цікавого про сучасні засоби масової інформації та їх роль в житті людини, ознайомила їх з рекламною продукцією (плакатами, буклетами, закладками), що була видана у рамках гранту «Медіаграмотна громада: місія здійсненна!». З захопленням та азартом діти взяли участь у грі «Знайди лідера», яка потребувала від них особливої зосередженості та уваги.

Серед учнів 2-4 класів проведено конкурс малюнків «Я маю право» з метою формування у дітей позитивного образу права як державного інституту, виховання почуття важливості прав дитини . Учні намагалися створити такий малюнок, який би чітко відобразив сутність їх прав. Автори найкращих робіт були нагороджені грамотами.


Немає коментарів:

Дописати коментар