вівторок, 21 лютого 2017 р.

Моніторингове дослідження професійної компетентності учителів англійської мови Миколаївщини розпочато!

 21 лютого 2017 року, о 08.00 було відкрито доступ до тесту «Моніторингове дослідження професійної компетентності учителів англійської мови», який буде закрито 24 лютого 2017 року о 16.00.

Я пройшла тест  вдома сьогодні ввечері, хоча краще це роботи «на свіжу голову» вранці чи вдень. Але що зроблено, то зроблено. Відразу зауважу, що я не буду повідомляти,які завдання були в тесті (про це можна здогадатися, прочитавши ряд статей на http://osvita.ua/).
Лише пораджу швидше думати та клікати «Далі» бо 80 хвилин –це нормально, якщо вас не підводить швидкість Інтернету та маєте добрі комп'ютерні навички. Незручно було читати тексти (фон сторінки, різні шрифти та інш.). Зрозуміло, що це не http://zno.osvita.ua/english/ . Я була б не проти пройти цей тест у паперовому варіанті (не люблю втрачати час через технічні негаразди, мабуть і читати з екрану монітора теж не дуже люблю),як це роблять наші учні на ЗНО кожного року.

А ще захотілося прочитати той документ, який є нормативно-правовою базою проведення моніторингу. Я намагалася  знайти  наказ , на який посилаються в Листі «  На виконання наказу департаменту освіти і  науки Миколаївської обласної державної адміністрації від 12.10.2016 № 322 «Про проведення регіонального моніторингового дослідження професійної компетентності учителів англійської мови…». НЕ знайшла на сайті  департаменту!?
 Раджу прочитати уважно Інструктивно-методичні рекомендації щодо проведення дослідження  (Додаток 1 до листа МОІППО) тим, хто ще не складав тест. Там пишуть, що результати тестування у звітах будуть представлені в узагальненому і деперсоніфікованому вигляді. Ви дізнаєтеся свій  результат тесту:  кількість балів __/89 та  оцінку  __/100 ,але не тільки ви...,наприклад адміністрація школи чи методист методкабінету відділу освіти.

Назва тесту, думаю, може спонукати вас ще раз перечитати пару статей українських науковців про професійну компетентність учителя англійської мови  ( самоосвіта – гарна річ)  і у вас виникне декілька питань, але це вже, як кажуть, інша історія.
       І наприкінці моєї короткої розповіді буде доречним пригадати обговорення та коментарі щодо механізму державної сертифікації  педагогічних працівників:


"Механізм сертифікації, передбачений законопроектом, включає перевірку знань (тестування) з предмету (предметів), що викладаються, і педагогічної теорії, та перевірку педагогічної майстерності вчителя. Тестування проводитиметься на базі існуючих регіональних центрів оцінювання якості освіти", - повідомляють автори документа.
Комісія з перевірки педагогічної майстерності формуватиметься з представників закладу освіти, де працює вчитель, та місцевих органів управління освітою. Її робота буде подібною до чинної процедури атестації педагогічних працівників».
(читати повністю одну з таких статей «Учителів тестуватимуть за технологією ЗНО» тут).

Шановні  досвідчені колеги  та  молоді спеціалісти,бажаю вам гарних результатів тестування. Успіху вам у нашій нелегкій справі –навчати дітей англійській мові!  

1 коментар:

  1. Шановні колеги, не бажаєте поділитися своїми враженнями від складання тесту?

    ВідповістиВидалити