субота, 11 лютого 2017 р.

Книга про Очаківську ЗОШ-І-ІІІст.№1 або з чого все почалось?(2011-2014 роки)

Дослідники, історики, архівісти, аналізуючи матеріали, вже не перший рік шукають істину - встановлення точної дати заснування Очаківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. З різних джерел надходить інформація про те, що школі, можливо, 90 років, можливо - 85 чи 80.


Школа - це мудра, втомлена, але завжди привітна, усміхнена Вічність. Вона вчила, вчить і буде вчити дізнаватись, думати, творити, торкатися істини. Приємно, що школярі різних років краплина по краплині збирають матеріали про рідну школу. З’ясуванням істини займаються і педагоги школи, і учні. Збирають свідчення, шукають офіційні матеріали. А поки точна дата не встановлена, школа активно готується до відзначення свого ювілею.
         Редакція газети «Очаків» ( редактор Заборова Н.М., випускниця нашої школи) спільно зі шкільним колективом і небайдужими до історії школи городянами розпочала серію публікацій-спогадів про цю славетну школу.  Пропонуємо вам  матеріали про  нашу школу - одну з найдавніших навчальних закладів  міста Очаків.

 Перший – директора Т.В.Іщенко, яка сьогодні, очолюючи педагогічний колектив, дбає про освітянську ниву, адже добре розуміє, що всі сьогоднішні здобутки, як педагогічного, так і учнівського колективів, стануть надбанням історії. Другий - матеріал колишньої учениці школи Олександри Старченко "Історія створення Очаківської ЗОШ №1". Третій - своє бачення як встановити більш точну дату заснування школи  та розповідь вчительки, яка стояла у витоків її становлення у повоєнні роки - Марії Григорівни Бондаренко представить Ірина Баранова (Реулець). Четвертий – спогадами про шкільні роки поділиться Галина Курило(Гризко). П’ятий матеріал-заступника директора з виховної роботи Г.О Петрової., яка розкаже про школу,її традиції та будні сьогодення.
         Ми вдячні всім, хто надав нам ці матеріали про нашу школу, хто підтримує нас у цій справі та співпрацює, надаючи важливу інформацію й фотоматеріали.
Тож, запрошуємо всіх до співпраці й  давайте напишемо історію про школу разом.

 Читати далі тут

1 коментар: