понеділок, 23 квітня 2018 р.

День Землі в початковій школі

Зуєва А.С., вчитель 1-Б класу
Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст.№1
«Коли буде зрубане останнє дерево, отруєна остання річка, лише тоді людина зрозуміє, що не може їсти гроші» - так говорили стародавні індіанці… Саме під таким гаслом та закликом до активних дій 19 квітня в Очаківської ЗОШ № 1 у рамках тижня початкових класів розпочався День Землі.
Цей день був насичений різними цікавими заходами. Учні разом із вчителями взяли  участь в акції «Посади деревце». Мета заходу – привернути увагу дітей до екологічних проблем, підвищити інтерес до бережливого ставлення до навколишнього природного середовища, збереження та примноження природної спадщини, формування екологічної свідомості та патріотизму, прагнення берегти рідну природу і країну.

Усі учні початкової школи з великим задоволенням долучилися до роботи. На території школи було висаджено 22 дерева. Школярі мали змогу відчути себе в ролі озеленювача планети. Маленькі першокласники садили дубочки та туї, учні 2 – 4 класів висаджували каштани. Діти вміло орудували знаряддями праці, невтомно носили воду, бережно огороджували молоді саджанці.
До участі в акції долучилися не тільки учні, а й  їхні батьки. Вони активно допомагали своїм маленьким екологам. Від імені вчителів і учнів початкових класів висловлюємо щиру подяку батькам Бобрикам Христині та Костянтину, Онищенкам Ростиславу та Ганні за безкоштовно надані саджанці.



А й справді, екологія – конкретна, серйозна наука й вимагає не ілюзії діяльності, а цілеспрямованих природоохоронних дій: посадити дерево, очистити берег річки, парк, сквер… Тому учні 1-Б та 2 класів в цей день долучилися до всесвітньої природоохоронної акції «Чисте узбережжя». Вони прибирали від сміття прибережну смугу «Дитячого пляжу». Дітям було приємно побачити результати своєї праці: чистий берег та прозору воду лиману.

 Також цього дня в усіх класах були проведенні години спілкування на тему: «Збережемо довкілля».

Акція тривала один день, але ми маємо пам’ятати, що посаджені деревця не виростуть без нашої допомоги, а узбережжя не буде чистим, якщо будемо смітити. Пам’ятаймо це й бережімо природу щодня!

Немає коментарів:

Дописати коментар