пʼятниця, 10 листопада 2017 р.

На сцені шкільного театру

Чокова О.С.,
вчитель зарубіжної літератури,
керівник театрального гуртка "Сузір'я"
http://olhachokova.blogspot.com/

В традиціях живе душа народу

У кожного народу є свої особливі традиції, культура і мова, які вирізняють його серед інших. Їх пізнання    формує    національну самосвідомість, і ми починаємо самовідданіше любити свою країну, пишатися нею, з повагою ставитися до її культури та традицій.
Театральна гра своєрідно позначається  на  досвіді дітей , на  ставленні  до зображуваних подій та явищ, виховує, поглиблює інтерес до традицій, історичного минулого, розширює світогляд, прославляє невичерпні багатства народної мови.

Саме з цією метою 09 листопада 2017 року в Очаківській ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 відбулася вистава  шкільного театрального  гуртка «Сузір’я», присвячена Дню української писемності. Формуючи репертуар,  ми обов’язково обираємо твір із української літератури. Мабуть, саме через це і зупинилися  цього року на комедії І. Нечуй - Левицького «Кайдашева сім’я » . І це була наша колективна знахідка, бо , дивлячись на завзяття  й ентузіазм гуртківців, була певна: у нас все вийде! Щоб вистава мала успіх, зіграти талановито – це ще не все.  Велику роль відіграють декорації, костюми, музика – це все  доповнювало гру акторів. Учні залюбки принесли з дому предмети українського побуту, приготували народні страви,  виготовили тин,  українську піч і, звичайно, ту грушу, яка у п’єсі стала роздором сімей.
     Ми вдячні нашим юним артистам-аматорам: Чубову В., Гриб М., Скрипниченко І., Гладченко А., Зінченко Н., Шканделюку Д., Белоусову Д., Купріяновій Д., Морозу В.,  (учні 9 класу) та молодшим - Катаєву Д., Саковській А., (5 клас), Жарєновій С. (4 клас) й вчителю української мови й літератури Солов’ян Л.А. за чудові хвилини спілкування з мистецтвом. 


Немає коментарів:

Дописати коментар