четвер, 28 червня 2018 р.

Варто прочитати

– Чи буде посада заступника директора з виховної роботи в школах?

Ця посада передбачена. Згідно з наказом МОН №1205 від 06.12.2010 “Про затвердження Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти”, посади заступника директора школи з навчальної, навчально-виховної роботи потрібно вводити з такого розрахунку: 0,5 штатної одиниці – за наявності шести-дев’яти класів, 1 штатна одинця – 10-20 класів, 1,5 штатної одинці – 21-29 класів, 2 штатні одиниці – 30 і більше класів.

Водночас, у школах I-III ступенів, які мають один-чотири 9-11 класи, кількість посад заступників директора збільшується на 0,5 штатної одиниці, п’ять і більше 9-11 класів – на 1 штатну одиницю. У межах вказаних норм за наявності двадцяти одного і більше класів має бути введено не менше 0,5 штатної одиниці посади заступника директора з виховної роботи.
Проте в цьому наказі написано: “Керівникам закладів надається право у разі виробничої необхідності змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади (крім керівних), не передбачені штатними нормативами для даного закладу, в межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватись лише в межах однієї категорії (педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу”.
Також відповідно до Закону України “Про освіту” (стаття 26), керівник закладу освіти в межах наданих йому повноважень призначає на посаду та звільняє з посади працівників, визначає їхні функціональні обов’язки.
Отже, посада заступника з виховної роботи передбачена, але директор школи має право змінити штат заступників з виховної роботи чи навіть прибрати цю посаду, якщо в цьому є потреба (і якщо в школі менше 21 класу).
Читати більш  тут  http://nus.org.ua/questions/

Немає коментарів:

Дописати коментар